Openingstijden : 

Maandag :  Gesloten

Dinsdag : 11:00 - 19:00

Woensdag :  11:00 - 19:00

Donderdag :  11:00 - 19:00

Vrijdag : 11:00 - 19:00

Zaterdag : 11:00 - 18:00

Zondag :  Gesloten

www.bahya.nl

food@bahya.nl

+31(0)20 3547757

Bahya Food to Share

Roelofhartstraat 66

Amsterdam

 

Lamstajine met zoete pruimen en geroosterde amandelen

Ingrediënten;

I kilo Lamsbout
2 Uien gesnipperd
2 teentjes Knoflook
3 El Olijfolie
1 tl Ras al hanout
Halve tl kurkuma
Halve tl kaneel
Halve tl gember poeder
4 Safraan draadjes
Zout naar smaak

Voor de zoet pruimen:
-250 gr Gedroogde pruimen
-2 El suiker
-2 tl kaneel ( voor de pruimen)
Garnering:
150 gr Geroosterde amandelen
1 El Sesamzaad  ( licht geroosterd)
Zonnebloem olie

Bereidingswijze:

Meng alle kruiden in een kom met 1 el olijfolie, wrijf het vlees in en laat het een half uur tot een uur in de koelkast staan.

Verwarm 2 el olijfolie in een tajine , fruit de uien tot ze glazig zijn en voeg daarna de teentjes knoflook bij. Doe het gemarineerde vlees in de tajine en zorg ervoor dat alle kruiden en de uien goed in het vlees zijn getrokken. Laat het mengsel een paar minuten aan alle kanten goed braden tot het een mooie kleur krijgt. Voeg dan een halve liter water toe, doe een deksel op de tajine en laat het ongeveer 1.5 uur zachtjes sudderen.

Check af en toe of er nog genoeg vocht in zit, is het niet het geval doe er vocht bij.

Maak de pruimen schoon en leg ze in een klein pannetje met een half liter water, kaneel en de suiker. Kook het mengsel ongeveer een half uurtje tot het begint te karameliseren.

Verhit de zonnebloem olie en bak de geschilde amandelen tot ze bruin worden.

Verhit een klein koekenpan en rooster het sesamzaad een paar minuten.

Bouw vervolgens het gerecht in stappen op. Eerst het vlees met de jus, amandelen erover heen, pruimen en als laatst sesamzaad over het gerecht strooien.

Roelof Hartstraat 66, Amsterdam

T :  020 - 3547757