Homemade Pizza

Pizza met verse, zoete tomaatjes

Zoals ik al eerder zei: de tomaatjes zijn nu op hun best!! Heerlijk zoet en vol van smaak. Je kunt onderstaande tomatensausje trouwens ook in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Ideaal voor straks in de winter, als je snel een pasta wilt maken met een lekkere sausje.

Gisteren was het perfect tuinweer. Niet te warm, niet te koud. Gewoon precies goed om buiten te zijn. Het was een doordeweekse dag, dus we wilden iets simpels, maar wel iets lekkers op tafel. Samen met een vriendin ging ik koken bij mijn zusje en we aten gezellig in haar tuin. We hadden geen zin om lang in de keuken te staan, dus besloten we pizza’s te maken. Zij deed de pizza en toppings, ik maakte een salade. Natuurlijk lette ik niet goed op terwijl zij bezig was… en toen de pizza eenmaal uit de oven kwam, vroeg ik me ineens af: wat zat er eigenlijk in die saus? En tja…… dan krijg je een beetje van haar en een beetje van mij. En eerlijk: deze pizzasaus is zó lekker, dat je nooit meer terug wilt naar saus uit een potje..


🍕 Pizza met geroosterde tomaatjes en homade sausje

Ingrediënten saus (voor 1 grote bakplaatpizza):

  • ± 400 g zoete tomaatjes (bijv. cherry-, snoep- of Roma-tomaatjes)
  • 2 el balsamicoazijn
  • Snufje suiker
  • 1 el tomatenpuree (voor extra diepte)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde tijm
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Voor de pizza:

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (met bakpapier)
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 el kappertjes
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
  • 200 g geraspte mozzarella

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het pizzadeeg op kamertemperatuur komen. Haal het 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast – zo laat het zich beter uitrollen en bakt het gelijkmatiger.
  3. Rooster de tomaatjes:
    • Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Besprenkel met balsamicoazijn en een snufje suiker.
    • Rooster ze in de oven tot ze openbarsten en een licht gebruind randje krijgen (± 20 minuten).
  4. Maak de saus:
    • Doe de geroosterde tomaatjes in een blender of keukenmachine.
    • Voeg knoflook, tomatenpuree, olijfolie, oregano, tijm, zout en peper toe.
    • Mix tot een gladde saus
    • Kook deze nog even 5 min in. Voeg eventueel el water toe. (Tip: je kunt deze saus ook al de avond van tevoren maken.)
  5. Bereid de pizzabodem:
    • Rol het deeg uit op een bakplaat (gebruik het bijgeleverde bakpapier).
    • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
    • Optioneel: Bak het deeg 5 minuten; voor een extra krokante bodem.
  6. Beleg de pizza:
    • Smeer een royale laag van de tomatensaus over de bodem.
    • Verdeel het tonijn-kappertjesmengsel erover.
    • Strooi de mozzarella en leg daarna de ui en paprika erbovenop.
    • Maak af met een klein beetje extra tijm en oregano over de pizza te strooien als mooie smaakmakers.
  7. Bak de pizza in het midden van de oven, ongeveer 15 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Serveeridee: Een simpele groene salade met een frisse dressing maakt dit tot een complete, zomerse maaltijd.

Besaha 💚 Geniet ervan 😍