• Komkommertijd!!

    Wat is een komkommer eigenlijk? Een fruit of groente? Nou eerlijk? ik weet het niet! Ik dacht altijd een groentesoort. Voor de een is het een fruit en de
    Lees meer
  • Saffraanrijst

    Mijn moeder maakte vroeger altijd overheerlijke saffraanrijst met heel veel groenten. Ik dacht dat zij daar een speciaal recept voor gebruikte, maar later
    Lees meer
  • Welkom…

    Hi, ik ben Bahya. Welkom in mijn wereld van smaak! Op bahya.nl vind je de lekkerste recepten en inspirerende verhalen uit het betoverende Marokko.
    Lees meer
  • Zalouk

    Aubergine is nu volop in het seizoen. Eerlijk is eerlijk, alle producten die in het seizoen groeien en klaargemaakt worden smaken dan op hun best. Net als
    Lees meer
  • Tajine eten in Akchor

    Dit brengt mij terug naar mijn vakantiejaren met mijn ouders in Marokko. Voor degene die een bijzonder plekje zoekt dit jaar, raad ik echt aan om de
    Lees meer
  • Couscous salade

    Couscous salade met munt, peterselie, fijne groenten en noten.Als het zulk mooi weer is en de warmte ons om de oren slaat, dan willen we toch maar 1 ding?
    Lees meer
  • Geroosterde tomaatjes met sperziebonen en ingelegde citroentjes

    Vandaag deel ik een salade/ bijgerecht die ik zelf super lekker vind en waar je echt van alles doorheen kan doen. Dit kan koud en warm gegeten worden. De
    Lees meer
  • Harira

    Ik ben grootgebracht met de mythe dat de harira, de meest helende soep is die er bestaat. Mijn moeder noemde het een soort heldensoep, die alles oplost!
    Lees meer
  • Chefchaouen

    De sprookjesachtige stad Chefchaouen met haar blauwe huizen en steegjes is voor mij toch wel een van de mooiste plekjes op aarde! Maar goed, ik ben
    Lees meer
  • Ras el hanout

    Ras el hanout betekent letterlijk “het hoofd van de winkel”. Hiermee wordt eigenlijk bedoelt dat de kruidenier van elk bergje kruiden in de
    Lees meer