Stel je eigen box samen
• Tajines zijn voor 2 personen (to share) • 1 dag (minimaal) van te voren bestellen
• Gekoeld bezorgd aan huis, ready to (h)eat
Minimaal bedrag €35
Bezorgen in Amsterdam/Amstelveen
Gratis bezorgd v.a. €50
Besbousa
Mijn overheerlijke Besbousa; Griesmeel cake 😋
De Marokkaanse keuken, waar zoete lekkernijen een ereplaats hebben! En zo ook mijn Besbousa ❤️
Ik heb veel compromissen gesloten met mezelf. Ik heb regelmatig aanpassingen gedaan qua gezond en lekker eten in de receptuur van mijn moeder. Zo heb ik bijvoorbeeld van de traditionele Kip citroen Tajine een heerlijke veganistische variant gemaakt. Thuis kook ik bijna alleen maar vegetarisch tegenwoordig, dit terwijl de Marokkaanse keuken zeer bekend staat om haar rijke vlees en vis gerechten. Overal ben ik op zoek om de gerechten een gezonde en moderne twist te geven. Maaaaar ik wil bijna niets inleveren op onze zoete lekkernijen. Hier blijf ik trouw aan mama’s recepten. Zoet mag lekker fout zoet zijn. Lijnen en gezond doen, doen we maar lekker bij andere gerechten.
Een van de meest geliefde desserts in onze familie is de Besbousa, een sappige en smaakvolle griesmeeltaart doordrenkt met een verrukkelijke sinaasappelsiroop. Dit traditionele recept van mijn lieve mama is eenvoudig te maken en zal je smaakpapillen zeker verwennen. Dus trek je schort aan en laten we samen de verborgen geheimen van dit heerlijke dessert ontdekken!
Ingrediënten:
– 2 eieren (L)
– 200 gr suiker
– 150 ml olie
– 500 ml yoghurt
– 400 gr fijne griesmeel (smida)
– 15 gr bakpoeder
– 8 gr vanillesuiker
Voor de sinaasappelsiroop:
– Sap van 2 sinaasappels + de schil (zest)
– 1 theelepel kaneel
– 4 eetlepels suiker
Bereidingswijze:
Sinaasappel-siroop maken
Laat de Besbousa afkoelen en rusten, zodat de siroop volledig wordt opgenomen. Snijd het in mooie stukken en geniet ervan. Besaha 🤩