Dit heb je nodig:
- 250 gr kipfilet
- broodjes na keuze
- sla en lekkere topping; (ik wissel hier zelf heel vaak mee; soms kies ik voor avocado, radijsjes en dan weer voor tomaatjes, augurken of komkommer schijfjes. Voor mijn gasten gebruik ik bijna altijd rode ui. Dit is namelijk een hele mooie smaakmaker. Zelf houd ik niet zo van rouwe ui. Terwijl de rode ui een absolute smaakmaker is en bovendien super gezond)
kruiden kip
- 1 tl kipkruiden
- mespunt chilipeper (houd je er niet van dan mag je dit uiteraard weglaten
- 1 tn knoflook
- 1 tl honing
- zout & peper
voor de saus
- 2 el chilli-saus
- mespunt harisa
Bereiding;
Snijd de kipfilet in platte stukken en marineer met de kruiden. Bak ze goudbruin. Laat ze rustig afkoelen. Dit mag je ook wel een dag eerder maken, bewaar ze dan wel in de koelkast.
Als ze afgekoeld zijn pluk je ze in kleine stukjes. Leg ze opnieuw in de braadpan, op het vuur, voeg daarbij beetje harissa en zoete chili saus toe, warm de stukjes lekker op voordat je ze in een broodje doet (of op een salade ).
Snijd de broodjes open en beleg de onderste helft met wat sla, kipstukjes, komkommer en tomaat. Bestrooi met snufje zout en peper. Dek af met de bovensten helft van het brood. En genieten maar. Besaha
Variatie tip;
- beleg de onderste broodje met kruidenboter, kruidenroomkaas of met lekker frisse yoghurt.